ABK Bridge Vereniging Amsterdam
lees de Aller Beste Kollums »

Actueel

24. september 2017

VERNIEUWDE SPELREGELS!

De spelregels zijn wereldwijd aangepast en inmiddels op 1 september jl. ingegaan.
In de 'BRIDGE' van september staan alle wijzigingen vermeld op blz 43 en 45.
Het gaat om de volgende punten:

  • * Omgaan met het spel en de kaarten
* Gespeelde kaart of niet
* Verandering van niet bedoelde bieding
* Vragen stellen en beantwoorden
* Strafkaarten
* Voorspeelbeperkingen
* Vergelijkbare bieding
* Doorspelen na een claim


15. september 2017

Kampioenschap Viertallen voor Paulette's Devils!

Na een bliksemstart, gevolgd door vier wisselvallige rondes plaatsten Paulette en haar Duiveltjes zich als laatste voor de halve finale. Daarin mochten zij het opnemen tegen ABK1 (RommelBAK1), dat echter niet in zijn sterkste opstelling aantrad. Een kolfje naar de hand van de duiveltjes, met 15-5 plaatsten zij zich met gemak voor de finale tegen de mannen van In De 7de Hemel, die hun toppositie waarmaakten en de Stoere Mannen resoluut van tafel veegden (14-6) in de andere halve finale.
In de voorrondes hadden de dekselse Duiveltjes zich nog laten foppen en werden met 18-2 weggespeeld (of was het zand in de ogen strooien). Feit is dat zij hun hoorns extra rood geverfd en de drietand geslepen. Spel na spel haalden zij net een slagje meer of speelden de tegenstanders een slagje extra down. Zes van dergelijke spelletjes leverden 8 imps op. Beide teams scoorden 7 imps op een gemaakt contract waar aan de andere tafel down het resultaat was. Auke maakte het nog spannend door overmoedig 4H te bieden (-1) waar de tegenstanders voorzichtig op 3H (=) bleven steken (kostte 6 imps), maar toen was de koek op.
Na nog drie spellen waar geen droog brood op te verdienen was waren de Duiveltjes en hun Meesteres in de 7de hemel en Viertallenkampioen ABK 2017!
07. september 2017

Halve finalisten ABK Viertallenkampioenschap bekend

Na wederom bikkeharde strijd zijn de vier halve finalisten bekend. De leiders na 6 ronden, In De 7de Hemel, heeft gekozen om tegen de Stoere Mannen te spelen, waardoor RommelBAK 1 mag gaan proberen de smadelijke nederlaag uit de voorrondes tegen Paulette's Devils te wreken. Een lastige klus want in knock-out wedstrijden zijn die duiveltjes meestal in hun beste doen!

De onderste vier paren gaan verder op zijn "Deens" ...31. augustus 2017

Stand na vier rondes ABK Viertallenkampioenschap

Na twee avonden met vier rondes is de stand als volgt:Rommelbak 1 heeft zich herpakt maar met name de mannen van In De Zevende Hemel moeten zich helemaal thuis voelen.
Het VVGA team heeft inmiddels ook een gezicht gekregen en bestaat uit: Loes en Jacqueline, Wim en Charles, Willem, Suzanne en Carola. Onder de bezielende leiding van Ronald en Ed van www.plezierinbridge.nl (kijk daar ook maar ens wat zij te bieden hebben!) durven zij zich nu al te meten met onze cracks! Ze gaan zelfs een nieuwe club oprichten en zijn nu bij ons aan het oefenen voor de competitie.

Nog een avond voorrondes, waar na de top 4  via knock out gaan spelen voor de titel ABK Viertallen Kampioen!
NB. De nummer 1 van dat moment mag zijn tegenstander in de halve finale uitkiezen!sluiten