ABK Bridge Vereniging Amsterdam
lees de Aller Beste Kollums »

Actueel

31. augustus 2017

Stand na vier rondes ABK Viertallenkampioenschap

Na twee avonden met vier rondes is de stand als volgt:Rommelbak 1 heeft zich herpakt maar met name de mannen van In De Zevende Hemel moeten zich helemaal thuis voelen.
Het VVGA team heeft inmiddels ook een gezicht gekregen en bestaat uit: Loes en Jacqueline, Wim en Charles, Willem, Suzanne en Carola. Onder de bezielende leiding van Ronald en Ed van www.plezierinbridge.nl (kijk daar ook maar ens wat zij te bieden hebben!) durven zij zich nu al te meten met onze cracks! Ze gaan zelfs een nieuwe club oprichten en zijn nu bij ons aan het oefenen voor de competitie.

Nog een avond voorrondes, waar na de top 4  via knock out gaan spelen voor de titel ABK Viertallen Kampioen!
NB. De nummer 1 van dat moment mag zijn tegenstander in de halve finale uitkiezen!


19. augustus 2017

Viertallen Clubkampioenschap ABK 2017

Het Viertallen Clubkampioenschap van ABK komt er weer aan.
De speelavonden zijn: 23/8, 30/8, 6/9 en 13/9.

Hoe de wedstrijd er uit gaat zien weten we nog niet. Pas als de inschrijvingen binnen zijn kunnen we dat bepalen.

Voor wie niet meedoet wordt een parenlijn georganiseerd.
Dat betekent weer dat teams uit drie paren moeten bestaan. Mensen van buiten de club zijn welkom om je team aan te vullen. Het paar dat niet meedoet, speelt dan in de parenlijn. Als je geen derde paar kunt vinden kunnen we daarmee helpen.

Geef je per e-mail op bij Miep, of Gerrit
miepjanssen59@gmail.com
gdebenis@gmail.com

Tot dan,
De TC


23. augustus 2017

Eerste ronde ABK Viertallenkampioenschap van start met 8 viertallen

Afgelopen woensdag zijn de eerste twee rondes gespeeld. Er doen acht viertallen mee:

De Verzakers: Joke/Carla, Barbera/Elly/Yvonne, Anneke/Dick
Pinkeltje:  Jeanet/Henk Jan, Gerard/Aris, Tom/Anton, Miep
Stoere Mannen: Leo/Rob, Rick/Harold, Willemijn/?
Paulettes Devils: Paulette/Ronald, Peer/Auke, Rien/Douwe
De Blijeluiskippen: Huib/Erik, Piet/Joop, Wim/?
(Rommel)BAK1: Pieter/Ronald, Olaf/Massenzio, Katinka/Onno
In de 7e Hemel: Peter/André, Gijs/Albert 
VVGA: ...

We zijn blij dat we een gastteam van VVGA in ons midden hebben, maar kennelijk is bridgen op vreemde bodem toch niet zo gemakkelijk, ze moeten nog een beetje wennen.
De kampioenen van vorig jaar, deze keer (Rommel)BAK1 geheten, kreeg in de tweede ronde een flink pak slaag van Paulettes Devils, die nu fier aan kop gaan, op de voet gevold door In de 7de Hemel, die ook een steady performance neerzette.
Hieronder zie je de stand na twee rondes.15. juni 2017

Finale Open Patton Kampioenschap 2017

Vorige week dacht uw reporter het al: "de vier mannen van MOPR zijn niet meer te verslaan".
Gisteren vondt de finale plaats. MOPR speelde met Roland Verdonk in de plaats van Massenzio. Bij de eerste helft - waarin het gevecht zich afspeelde tussen MOPR en Limoncello enerzijds, en Intaka en Zomerkoninkje aan de andere kant - behaalden MOPR en Zomerkoninkje het beste resultaat. Zij mochten de eindstrijd met elkaar aangaan. Toen de laatste kaart gespeeld was bleek de uitslag 33 voor MOPR en 23 voor Zomerkoninkje te zijn. Een waardig winnaar van een gezellig toernooi. 


19. juni 2017

ABK Zomerdrive 2017 start aanstaande woensdag


31. mei 2017

ABK Zomerdrive 2017


08. juni 2017

Tweede zitting Patton Kampioenschap

Tekende zich vorige week de overmacht van MOPR al af, deze week wisten de vier heren hun voorsprong op de nummer 2 nog te vergroten tot 48 punten. De overwinning lijkt hun niet meer te kunnen ontgaan, ware het niet dat er nu een halve finale en een finale gespeeld moet worden. Alles is dus nog mogelijk!
De nummers 5 tm 10 spelen verder in de Zwitser. De verliezers van de halve finale komen daar weer in terug, waarna er een rondje Deens en een finale wordt gespeeld. 

De overall-stand na twee avonden:
1. MOPR met 163 punten
2. Limoncello met 115 punten
3. Zomerkoninkje 112 punten
4. Intaka met 109 punten
5. Kweepeertjes 101 punten
6. Ellende Troef 98 punten
7. 't GAAT met 97 punten
8. Gerrit's Angels 88 punten
9. Plezierinbridge.nl 74 punten
10. Bodemvissers 71 punten


21. mei 2017

Russen hacken bekeruitslag

ABK heeft weer de Hoofdklassebekerfinale gespeeld. Het was een bloedstollende finale. Evenals in de voorgaande tradities scoorde ABK het best. Het verschil met de nummer twee was echter marginaal. Douwe kwam evenwel te laat, omdat zijn Tomtom hem in de stad Utrecht verkeerd de weg wees. Dat moet een hack door een buitenlandse mogendheid geweest zijn: de verdenking gaat uit naar Polar Bear. Door deze succesvolle Russische hack kwam Douwe te laat en dat leverde ABK 3 VP straf op. Deze straf was net groot genoeg om achter de US Uil te eindigen. ABK werd in de finale formeel tweede op 2 VP achterstand van US Uil. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar US Uil, alhoewel de aanvoerder van een andere finalist zich misleid voelde, geheel in de stijl van Mourinho: US Uil is formeel een jongeren-bridgevereniging, maar de gemiddelde leeftijd van hun team lag, volgens deze man, boven de 50.

Met een dergelijk verschil zijn er natuurlijk diverse spellen, die de doorslag gaven, zoals een misverstand van PBS tegen ons tweede viertal, die daardoor een opgelegde 4 Schoppen misten en met de schrik vrijkwamen want die 4 Schoppen bleek in de praktijk onmaakbaar.

De butleruistlag volgt, maar de drie viertallen haalde de volgende scores: ABK 1 (Douwe- Rien, Albert -Gijs) +18, ABK 2 (Baps-Bert, Robert- Patrick) -34, ABK 3 (Erik-Huib, Aris-Gerard) +28. In totaal dus +14, exclusief de straf voor te laat komen.sluiten