ABK Bridge Vereniging Amsterdam
lees de Aller Beste Kollums »

Actueel

31. mei 2017

ABK Zomerdrive 2017


24. mei 2017

Butleruitslag HK bekerfinale

Op verzoek ook nog even de butlerscores van de aan de bekerfinale deelnemende ABK-paren:  1. Rien en Douwe + 27, 2. Erik en Huib +19, 3. Gerard en Aris + 4, 4. Robert en Patrick +1, 5. Albert en Gijs -4, 6. Baps en Bert -42.  Het verslag van de finale is al eerder gepubliceerd.


23. mei 2017

GEEN BRIDGE OP 24 MEI! HET WITTE HUIS IS GESLOTEN!

In verband met de Finale AJAX - Manchester is er geen gewone clubavond. Omdat er naar verwachting heel weinig mensen aanwezig zullen zijn is het Witte Huis op woensdag 24 mei gesloten! In tegenstelling tot eerdere berichten kunt u dus ook niet vrij kaarten in HWH.
Volgende week beginnen we met het Open Patton Kampioenschap.


18. mei 2017

Geen gewone bridge avond op 24 mei!

In verband met de finale Europa League AJAX - Manchester United is er geen gewone clubavond! Voor wie wel wil komen kaarten: de zaal is open, materiaal is beschikbaar, maar er is geen wedstrijdleider en dus geen parenlijn met behulp van de computer.

AJAX AANVALLUHHHHHHH......


21. mei 2017

Russen hacken bekeruitslag

ABK heeft weer de Hoofdklassebekerfinale gespeeld. Het was een bloedstollende finale. Evenals in de voorgaande tradities scoorde ABK het best. Het verschil met de nummer twee was echter marginaal. Douwe kwam evenwel te laat, omdat zijn Tomtom hem in de stad Utrecht verkeerd de weg wees. Dat moet een hack door een buitenlandse mogendheid geweest zijn: de verdenking gaat uit naar Polar Bear. Door deze succesvolle Russische hack kwam Douwe te laat en dat leverde ABK 3 VP straf op. Deze straf was net groot genoeg om achter de US Uil te eindigen. ABK werd in de finale formeel tweede op 2 VP achterstand van US Uil. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar US Uil, alhoewel de aanvoerder van een andere finalist zich misleid voelde, geheel in de stijl van Mourinho: US Uil is formeel een jongeren-bridgevereniging, maar de gemiddelde leeftijd van hun team lag, volgens deze man, boven de 50.

Met een dergelijk verschil zijn er natuurlijk diverse spellen, die de doorslag gaven, zoals een misverstand van PBS tegen ons tweede viertal, die daardoor een opgelegde 4 Schoppen misten en met de schrik vrijkwamen want die 4 Schoppen bleek in de praktijk onmaakbaar.

De butleruistlag volgt, maar de drie viertallen haalde de volgende scores: ABK 1 (Douwe- Rien, Albert -Gijs) +18, ABK 2 (Baps-Bert, Robert- Patrick) -34, ABK 3 (Erik-Huib, Aris-Gerard) +28. In totaal dus +14, exclusief de straf voor te laat komen.


16. mei 2017

AJAX verdrijft Patton!

In verband met de finale Europa League tussen AJAX en Manchester United begint ons Open Patton Kampioenschap een week later. Dat betekent dat we 3 in plaats van 4 avonden Patton zullen spelen!
Woensdag 17 mei volgt meer informatie over de invulling van de speelavond van 24 mei. Hou ook de website in de gaten!


07. mei 2017

Open Patton Kampioenschap 2017

Het Open Patton Kampioenschap 2017

wordt gespeeld van 24 mei tot en met 14 juni.
Evenals vorige jaren willen we naast de 4-tallen ook een parenlijntje vormen. Daarom spelen we met 6-tallen. Het derde paar van elk team speelt in de parenlijn.
Geef je dus op met drie paren. Niet ABK-leden zijn van harte welkom, dus vul eventueel je team met gasten aan.
Je kunt je opgeven tot zondag 21 mei bij tc@abk-bridge.nl of bij Miep of Gerrit.
De toernooivorm is afhankelijk van het aantal teams en zal later worden bekendgemaakt.


28. april 2017

Alex toernooi, laatste ronde!

Het Alextoernooi zitting 3 (26-04-2017)

In de strijd om de eindoverwinning ging het van dik hout zaagt men planken. We zullen het er maar op houden dat voor ABK het thuisvoordeel de doorslag heeft gegeven.  In de A-lijn was de strijd heel wat spannender. Het All Star Team trok uiteindelijk aan het langste eind. Op https://1drv.ms/f/s!AloqJx_mh9okgYFmUxCNRvTu3irnBg staan pdf-jes met de butleruitslagen en spelverdelingen.

AST-Ruit        Imp: 130-118     Wp: 4-2
ENPS-ABK     Imp: 110-239     Wp: 0-6

Eindstand                          ABK        16
                                            ENPS     12
                                            AST        5
                                            Ruit        3

Dank van de organisatie gaat uit naar de arbiters Els Witteveen en Gerrit de Benis, die vooral op de eerste avond nogal wat technische problemen hadden op te lossen. Ze hebben het fantastisch gedaan. En wat zouden we zijn zonder de mensen die de teams samenstellen, Els Hamer, Miep Janssen en Ronald Post, waarbij de laatste maar liefst twee teams moest samenstellen (ENPS en AST). Iedereen hartelijk dank.

Het zit er weer op. Hopelijk tot volgend jaar.


26. april 2017

ABK weer in finale HK-beker

Op 25 april moest ABK uit spelen in Delft, tegen DBC, in de derde ronde van de HK-beker. Het viel niet mee om een team op de been te brengen: de dinsdagavond in de meivakantie was niet populair. Met enig improvisatievermogen was er een team, dat DBC met grote cijfers wist te verslaan: 190 tegen 114. Vijf van de zes paren haalden een positieve butlerscore: Baps en Bert spanden de kroon met + 40. ABK is nu bij de laatste vier, en dat betekent de finale: anders dan vroeger, toen er nog een halve finale was en de finale tussen twee teams ging is de finale nu een wedstrijd tussen vier teams. 
   


20. april 2017

Het Alextoernooi zitting 2 (19-04-2017)


Gelukkig waren de netwerkproblemen achter de rug. Gerrit kon het nu in z'n uppie af. Wat betreft de resultaten stevenen we af op een titanenstrijd tussen ABK en ENPS, die onderling uit mogen maken wie er met de eer van toernooiwinnaar gaat strijken.Hieronder staan de uitslagen en toernooistand. Op https://onedrive.live.com/?authkey=%21AIINoqaFtxORdes&id=24DA87E61F272A5A%2116512&cid=24DA87E61F272A5A vindt u pfd-jes met de butleruitslagen en spelverdelingen. 
ABK-Ruit imp 159-100  Wp: 5-1
ENPS-AST imp 255-115 Wp: 6-0

Dat geeft een stand na 2 rondes: ENPS 12, ABK 10, AST 1, Ruit 1 


16. april 2017

Het Alex toernooi: de eerste ronde

De eerste ronde van editie 2017 zit er op. In het begin was het allemaal een beetje onwennig, maar na afloop waren de meeste deelnemers content (vooral de winnaars natuurlijk). Hieronder vindt u de uitslag in imps en wedstrijdpunten en de stand na één wedstrijd. Op https://1drv.ms/f/s!AloqJx_mh9okgYAIxN3Y3XiH8NEmRg vindt u  pdf-jes met de butleruitslagen en spelverdelingen.
Complimenten zijn er voor de wedstrijdleiding. Els werd geconfronteerd met het feit dat ze ook nog een extra Elffers-beker te leiden had en dat het Witte Huis onaangekondigd onderhoud aan het netwerk uitvoerde en daarmee nog niet klaar was. Achter haar tafel was het dan ook één grote "kabelsalad". Toen hij hiervan hoorde, kwam Gerrit de helpende hand toesteken. Hulde!

ABK-AST Imp: 253-178 Wp: 5-1
ENPS-Ruit Imp: 232-106 Wp: 6-0

Stand na 1 ronde:

  • ENPS 6
  • ABK 5
  • AST 1
  • Ruit 0


09. april 2017

Alex-toernooi 2017

Ondanks het feit dat Alex Mooij niet langer de uitbater is van Het Witte Huis spelen we toch - inmiddels alweer voor de derde keer - het Alex toernooi op 12, 19 en 26 april.
Het toernooi is een viertallentoernooi tussen vier clubteams (ENPS-Ruit-AST-ABK) van drie viertallen. De speelsterkte is in principe van het niveau Tweede Klasse, maar ook een viertal van niveau Eerste Klasse moet kunnen. Elke avond speelt elk team één wedstrijd over 24 spellen (halve competitie). Per avond zijn er dus twee wedstrijden.

Competitieschema:
12 april ENPS tegen Ruit en AST tegen ABK
19 april Ruit tegen ABK en AST tegen ENPS
26 april AST tegen Ruit en ENPS tegen ABK

Standberekening:
De uitslag van de wedstrijd (verschil in imp's tussen beide teams) wordt met onderstaande tabel omgerekend naar wedstrijdpunten voor de stand.

imp saldo             WP
-91 of minder =>   0
-90 t/m -46     =>   1
-45 t/m -11     =>   2
-10 t/m +10    =>   3
+11 t/m +45    =>   4
+46 t/m +90    =>   5
+91 of meer    =>   6

We beginnen om 19.45 uur.

ABK wenst iedereen heel veel succes.


09. februari 2017

ABK 5 gepromoveerd naar de Hoofdklasse

ABK 5 is woensdag 8 februari kampioen geworden van de 1e klasse (poule A), en derhalve gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Proficiat Baps, Bert, Robert en Patrick!   In dezelfde poule is ABK 7 (Joop, Piet, Erik, Huib) gedeeld 4e geworden. In de andere poule greep ABK 6 (Rob, Leo, Harold, Rick, Willemijn, Enno) net naast de prijzen. Het team werd derde.
sluiten